Kopen in Oostenrijk?

Bent u net als veel anderen op zoek naar een veilige investering voor uw kapitaal? Wilt u een eigen vakantiewoning alleen voor privé-gebruik of voor de verhuur? Wilt u een waardevaste investering?

Investeer dan in vastgoed in Oostenrijk!

Waarom Oostenrijk?

Oostenrijk heeft een sterke economie, zo was de economische groei van Tirol in 2011, ondanks de crisis, maar liefst 2.6%. De groei wordt ondersteund door een lage werkeloosheid van slechts 2.5% en een geringe inflatie. Oostenrijk heeft ook een uitstekende naam als het gaat om de waardevastheid van het onroerend goed en is uw rechtspositie bij de bouw en aankoop van een tweede huis goed. Het aantal huishoudingen zal tot 2050 met 11.9% stijgen en de woningmarkt daarmee beïnvloeden. Grond is schaars en wordt steeds duurder.

Toerisme is een zeer belangrijke, nog steeds groeiende inkomstenbron en een erg belangrijke economische factor. In 2011 hat Tirol 42,7 miljoen overnachtingen, 35% van Oostenrijk in totaal. Vakantiegangers gaan graag naar een mooi appartement met twee of drie slaapkamers. Ook luxe en ruime chalets en villa’s zijn gevraagde vakantieverblijven. De verhuuropbrengsten zijn vaak aanzienlijk, u kunt een aantrekkelijk en veilig rendement halen. Van veel projecten kunt u via Alpen-Immo.nl een rendementsberekening ontvangen.

Beperkingen op aankoop en bezit van uw huis in Oostenrijk:

Bedenk svp van tevoren goed  hoe u uw tweede huis in Oostenrijk wilt gaan gebruiken. Wilt u de woning puur alleen voor privé-gebruik of wilt u gaan verhuren? In Tirol en het Salzburgerland gelden beperkingen op het gebruik van een vakantiewoning.

Een woning gekenmerkt als “Zweitwohnsitz”  kan zonder meer altijd alleen voor privé-gebruik gekocht en gebruikt worden. Er is in dat geval geen verplichting tot permanente bewoning, ook is het niet verplicht uw huis te verhuren. Deze “Zweitwohnsitz”-woningen zijn echter bijzonder schaars en daarmee ook kostbaar. Oostenrijk wil voorkomen dat er veel woningen leegstaan en er allerlei spookdorpen ontstaan, om die reden is er meestal sprake van een verhuurverplichting.

U treft op onze website een selectie van “Zweitwohnsitz”-woningen aan.

Een andere mogelijkheid is dus kopen voor privé-gebruik en verhuur, hier zijn er veel mogelijkheden. Op Alpen-Immo vindt u een breed aanbod van projecten, appartementen, penthouses en villa’s die hiervoor bestemd zijn. Met deze mogelijkheid kunt u vaak een aantrekkelijk rendement halen. U hoeft niet op te zien tegen het werk ervan, verhuurorganisaties kunnen u, wanneer u dit wenst, alles uit handen nemen. Ook kunt u zelf de verhuur doen, wij kunnen u deskundig informeren.

Emigreren naar Oostenrijk?

Wanneer u zelf in Oostenrijk wilt gaan wonen komen ook Hauptwohnsitzwoningen in aammerking. Een Hauptwohnsitz mag alleen gebruikt worden als eerste woning en moet door de eigenaar permanent bewoond worden. Hier wordt streng op toegezien. Wanneer u niet wilt emigreren zijn deze woningen niet geschikt voor u. Wij raden dringend af te proberen om dit te omzeilen, laat u zich svp niet verleiden hierin mee te gaan.

Wilt u meer weten of is er iets onduidelijk?

Neem dan svp contact met ons op!