Woning Oostenrijk kopen? Waar u aan moet denken!

Waar moet u aan denken als u een woning in Oostenrijk kopen gaat? Niet alleen de keuze voor een regio is van belang, ook het soort woning speelt een rol bij uw keuze. Want past een appartement, chalet of ander soort woning het beste bij u? En hoe zit het met het vestigingsbeleid in Oostenrijk? Welke wet- en regelgeving geldt hier? En welke papieren en visa zijn noodzakelijk?

Tips bij het kopen van woningen in Oostenrijk

Los van de zaken die komen kijken bij vestiging in Oostenrijk, adviseert Alpen Immo u graag over de kansen en valkuilen bij het kopen van een woning in Oostenrijk. Bijvoorbeeld over de prijs-kwaliteit verhouding. Of over de verplichtingen die komen kijken bij het kopen van een object als tweede woning (Hauptwohnsitz’ versus ‘Zweitwohnsitz’ of ‘Gewerbliche Nutzung’ ). Ook kan het lastig zijn een tweede hypotheek voor het vakantiehuis af te sluiten. En de technische en bouwkundige staat van het vakantiehuis moet goed geïnspecteerd worden om verrassingen achteraf te voorkomen. Daarbij heeft Oostenrijk veel inkomsten uit het toerisme. Of u dus een woning in een toeristisch gebied wilt kopen of juist niet, heeft invloed op de prijs. Alpen Immo is goed op de hoogte van de prijsontwikkelingen in de verschillende regio’s en adviseert u graag over de diverse locaties. Ook als u een woning als investeringsobject wilt aankopen, kunt u bij ons terecht.

Woning Oostenrijk kopen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wilt u advies van een specialist tijdens het proces van een woning in Oostenrijk kopen? Alpen Immo kent de Oostenrijkse onroerend goedmarkt goed. Met onze vakkennis en uitgebreide netwerk in de markt zijn wij uw ideale gids. Neem gerust contact met ons op!