Vakantiehuis Oostenrijk kopen? Waar u op moet letten!

Overweegt u ook een vakantiehuis in Oostenrijk te kopen? Omdat het land zo’n prachtige natuur heeft, met bergen, meren en weides? En omdat Oostenrijk volop kansen biedt voor water- en wintersport? Dan bent u hier aan het juiste adres! Alpen Immo heeft geweldige vakantiehuizen, appartementen en chalets te koop in gewilde regio’s als Salzburgerland en Tirol. Maar waar moet u nu precies op letten als u een vakantiehuis in Oostenrijk kopen wilt?

Tips bij het kopen van een Oostenrijkse vakantiewoning

Allereerst is het van belang te weten aan welke wetten en regels u moet voldoen om een tweede woning in Oostenrijk te kopen. De belangrijkste is wel de bestemming van de woning als ‘Zweitwohnsitz’, ‘Hauptwohnsitz’ of met het label ‘Gewerbliche Nutzung’ . Maar daarnaast is het ook belangrijk een aantal zaken te overwegen of in gedachten te houden als u een vakantiehuis in Oostenrijk kopen wilt. Zo kan het lastig blijken een tweede hypotheek voor het vakantiehuis af te sluiten. Banken stellen hogere eisen dan bij een eerste hypotheek. Ook de technische en bouwkundige staat van het vakantiehuis moet goed geïnspecteerd worden om verrassingen achteraf te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam rekening te houden met extra kosten die gepaard gaan met het bezit van een vakantiehuis in Oostenrijk of de verhuur daarvan. Kortom: allemaal aspecten waar makelaar Alpen Immo u graag over adviseert.

Vakantiehuis Oostenrijk kopen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wilt u advies van een specialist bij het kopen van een vakantiehuis in één van de Oostenrijkse meest gewilde regio’s? Alpen Immo kent de Oostenrijkse onroerend goedmarkt goed. Met onze vakkennis en uitgebreide netwerk in de branche zijn wij uw ideale gids. Neem gerust contact met ons op!