Een tweede huis kopen? Tirol (Oostenrijk) is als regio erg in trek!

Wilt u ook een tweede huis kopen? Tirol (Oostenrijk) is onder Nederlanders en andere Europeanen al decennialang erg in trek. Zowel in de winter als tijdens de zomermaanden. Tirol kent een prachtig berglandschap met meren, bergtoppen en zelfs een nationaal park: het Hohe Tauern National Park. Tirol grenst aan de oostkant aan de regio Salzburgerland en in het zuiden aan Italië. De invloed van Italië is ook te merken in de Tiroler keuken en aan bijvoorbeeld de architectuur en cultuur in de regio. Ideaal om u tijdelijk terug te trekken en tot rust te komen.

De mogelijkheden van het kopen van een vakantie huis in Tirol

Wilt u een vakantie huis in Tirol kopen? Oostenrijk biedt veel mogelijkheden op het gebied van onroerend goed als tweede huis. Zo zijn er vele appartementen, chalets of vrijstaande woningen te koop. Zeker ook in de regio Tirol. Niet alleen kunt u overgaan tot koop van één van de woningen, u kunt er natuurlijk ook voor kiezen te huren.

Praktisch advies als u een huis in Tirol koopt

Tirol is een prachtig wintersportgebied en heeft ook tijdens de zomermaanden veel te bieden. Alpen Immo kent de regio als geen ander en kan u nauwkeurig adviseren over kansen en mogelijkheden. Als u overgaat tot het kopen van een (tweede) huis in het Oostenrijkse Tirol, adviseren wij u ook graag over praktische zaken. Bijvoorbeeld wat de wet- en regelgeving is als u een tweede huis koopt. Denk bijvoorbeeld aan de bestemming als ‘Hauptwohnsitz’ versus ‘Zweitwohnsitz’ of ‘Gewerbliche Nutzung’ . En wilt u de verhuur van uw tweede huis uit handen geven? Ook dan staan wij u graag terzijde!

Huis kopen in Tirol (Oostenrijk)? Meer informatie via Alpen Immo

Wilt u advies bij de aanschaf of huur van een huis in Tirol? Alpen Immo adviseert u graag, op basis van onze vakkennis en uitgebreide netwerk in de branche. Neem gerust contact met ons op!