Chalets Oostenrijk te koop: wij vinden wat u zoekt!

Overweegt u zich te vestigen in het prachtige Oostenrijk? Met zijn bergmeren, wandelpaden en cultuurhistorische steden en dorpen? Of u zich nu definitief in Oostenrijk wilt vestigen, een tweede woning wilt aanschaffen of af en toe een vakantie wilt doorbrengen. Alpen Immo is gespecialiseerd in koop- en huurwoningen in de regio’s Salzburgerland en Tirol. Wij denken enthousiast met u mee om het droomhuis te vinden waar u naar op zoek bent!

De geschiedenis van Oostenrijkse chalets

Natuurlijk kunt u kiezen voor een appartement of vrijstaande woning. Maar wat dacht u van een typisch Oostenrijks chalet? Chalets werden in Oostenrijk (en het hele Alpengebied) van origine gebruikt als schuilplaats voor vee dat in de zomermaanden in de weide graasde. In de wintermaanden trokken de herders naar de lagergelegen delen van het dal en sloten chalets af om te overwinteren. Een chalet moest dus tegen een stootje kunnen. Vandaar dat overwegend zware houten balken worden gebruikt, die rusten op een natuurstenen muurtje. Daarnaast is het overhangende zadelvormige dak typisch voor de bouwstijl van chalets. Tegenwoordig worden voor de bouw van moderne of nieuwbouw chalets ook andere materialen gebruikt. Wel komen de typische raampartijen met luiken en overhangende daken nog altijd terug in de chalet ontwerpen.

Chalets in Oostenrijk: gewilde regio’s in zomer en winter

In welke regio’s kunt u nu terecht voor de typische Oostenrijkse chalets? Vaak treffen we chalets aan in gebieden waar veel sneeuw valt. De overhangende daken zijn ideaal als bescherming rondom het huis wanneer dikke sneeuw is gevallen. De regio in Oostenrijk waar u chalets in overvloed vindt, is vooral wintersportgebied Tirol. Maar ook zomers is deze regio een lust voor het oog met groene Alpenweides, rode geraniums in de plantenbakken en houten chalets die zinderen in de zomerzon.

Chalets Oostenrijk te koop: meer informatie

Kortom, bent u op zoek naar chalets in Oostenrijk? Te koop of te huur, Alpen Immo staat voor u klaar en adviseert u graag over kansen en valkuilen. Alpen Immo kent de Oostenrijkse onroerend goedmarkt als geen ander en is u graag van dienst. Met onze vakkennis en uitgebreide netwerk in de branche zijn wij uw ideale gids. Neem gerust contact met ons op!