Chalet kopen? Oostenrijk is the place to be…

Bent u op zoek naar te koop staande vakantiewoningen want wilt u een chalet kopen? Oostenrijk biedt talloze chalets, appartementen en vakantiewoningen. Een chalet is een woning in de typische Oostenrijkse bouwstijl. Een authentiek chalet is herkenbaar aan de zware houten planken die zijn gebruikt, rustend op een natuurstenen muurtje. Het dak is vaak zadelvormig en hangt ver over de muren heen. Ook hebben traditionele chalets vaak luiken voor de ramen, vanwege de tijdelijke bewoning. Tegenwoordig hoeft een chalet niet perse deze bouwkenmerken te hebben, om toch chalet te worden genoemd.

Chalet kopen in Oostenrijk: de bekende wintersportgebieden

Een chalet is voor de meeste mensen synoniem aan wintersport, après-ski en de Alpen. Het bekendste wintersportgebied in Oostenrijk is Tirol. In deze regio zijn dan ook talloze chalets te vinden, in oorspronkelijke staat of nieuw gebouwd. Wilt u ook een chalet kopen als tweede woning? Of overweegt u liever huur? Voor beide categorieën heeft Alpen Immo mooie Oostenrijkse chalets in het aanbod.

Oostenrijk en (bouw)vergunningen voor chalets

Bij de aanschaf van een chalet in Oostenrijk, is het goed te weten wat uw rechten en plichten zijn. Zo is het voor Nederlandse burgers mogelijk zich vrij te vestigen in Oostenrijk om er te gaan wonen. Wel zijn er in de meeste gevallen verplichtingen als u een chalet als tweede woning wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de bestemming als ‘Zweitwohnsitz’ versus ‘Hauptwohnsitz’ of ‘Gewerbliche Nutzung’ . En heeft u (ver)bouwplannen, dan is een vergunning wel degelijk nodig. En wilt u de bestemming van het perceel of onroerend goed veranderen, hou er dan rekening mee dat de lokale overheid hier scherp op is. Hier vindt u meer informatie wanneer u zich wilt vestigen in Oostenrijk.

Een chalet kopen? Oostenrijk is bekend terrein voor Alpen Immo!

Wilt u advies van een specialist want gaat u een chalet kopen? Oostenrijk en haar onroerend goedmarkt is bekend terrein voor Alpen Immo. Met onze vakkennis en netwerk in de markt zijn wij uw ideale gids. Neem gerust contact met ons op!