Wilt u een huis kopen? Oostenrijk heeft prachtige woningen!

Wilt u ook een huis kopen? Oostenrijk is een geweldig land met prachtige natuur en mooie cultuurhistorische steden en dorpen. Een huis kopen in Oostenrijk is dan ook zeker de moeite van het overwegen waard.

Regelgeving om een huis te kopen in Oostenrijk

In Oostenrijk geldt regel- en wetgeving die bepaald dat burgers uit bij de EU aangesloten landen, zich vrij mogen vestigen in Oostenrijk om er te gaan wonen. Een huis kopen in Oostenrijk als tweede woning, is echter wel vaak aan bepaalde voorwaarden verbonden. De Oostenrijkse overheid wil voorkomen dat chalets in wintersportgebieden de rest van het jaar leeg staan. Veel gemeentes hebben dan ook een beperkt percentage woningen in het aanbod dat als zogeheten ‘Zweitwohnsitz’ gebruikt mag worden. Verreweg de meeste verkrijgbare huizen op de Oostenrijkse markt hebben het label ‘Hauptwohnsitz’. Dit houdt in dat de eigenaar zich daar permanent moet vestigen. Een huis met het label ‘Gewerbliche Nutzung’, kan wel commercieel gebruikt worden. Dan is er een verhuurverplichting van kracht. Verder kijken lokale overheidsinstanties of u als vergunningaanvrager van plan bent het bestemmingsplan voor het huis te wijzigen. Ook zijn ze scherp op het voorkomen van speculatie in onroerend goed. Daarnaast is het aankopen van bosgrond alleen mogelijk, als u als vergunningaanvrager geen bestemmingswijziging voor ogen hebt.

De meest gewilde Oostenrijkse regio’s

Wat zijn nu de regio’s en steden in Oostenrijk die het meest in trek zijn? De bekendste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn van oudsher in trek als het gaat om de aanschaf van een tweede huis. Deze wintersportgebieden liggen voornamelijk in de provincies Tirol en Salzburgerland. Dit is ook duidelijk te zien aan de prijzen van onroerend goed in deze Oostenrijkse gebieden. Alpen Immo is in deze regio’s actief.

Meer weten over een huis kopen? Oostenrijk kent geen geheimen voor Alpen Immo!

Wilt u advies van een specialist want gaat u een huis kopen in Oostenrijk? Alpen Immo kent de Oostenrijkse onroerend goedmarkt in deze regio’s als geen ander en is u graag van dienst. Met onze vakkennis en ons netwerk in de branche zijn wij uw ideale gids. Neem gerust contact met ons op!